ELS BASTIONS I LA MILLA VERTICAL D’ÀREU.

07/06/20220
Dos reptes i dos municipis que es vesteixen de gala per acollir dues curses ben diferents i dures.

 

La Vall de Ribes es va tornar a llevar amb l’ambient de les grans cites i aquesta vegada va ser el torn dels Bastions, prova amb tres possibles modalitats: Ultra de 70km, Marató de 51km i Trail de 20km. 3 representants Deporunners es van calçar per enfrontar-se al repte Ultra, una cursa circular de 70 Km i +5.240M de desnivell positiu que, amb sortida i arribada a Ribes de Freser, permet coronar els bastions més alts de la Vall de Ribes, com el Puigmal, l’Eina, el Noufonts, el Noucreus, el Balandrau i el Taga. Aleix Caminal va completar la prova amb un temps de 14:41:23, Xavier Herran amb 15:04:19 i Jordi Paretas malauradament no va poder finalitzar, tot i això volem felicitar-lo per la valentia i sobretot l’actitud de superació, seguim i enhorabona a tots!

A Àreu, al Pallars, el 4 de juny va tenir lloc la 8a edició de la Milla Vertical d’ Àreu, amb sortida a la plaça del poble a 1.220m i arribada al cim del Monteixo a 2.905m, en 3,6km i 1.685m de desnivell positiu. Diuen que la Milla Vertical d’Àreu és una cursa amb història, la prova inicial té l’origen en el llibre “L’edat de les pedres” de l’escriptor Pep Coll, on es ressuscita la llegenda de “l’Home que corria més que el sol”. Diu la llegenda que, “la vigília de la Festa major del poble, es feia una cursa a peu entre els fadrins de la població. Es donava la sortida a la plaça del poble just a inici de la posta del sol, i es tractava d’arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant i a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret a escollir fadrina per al ball de la Festa Major.”  No sabem si des de llavors han canviat els premis o no, i si no és així la Vinyet Noguero, 6a classificada de la general femenina i 1a veterana pot escollir a qui li plagui per anar a fer el ball. Felicitats!

I parlant de balls, el que hi va haver aquest cap de setmana a la plaça de les Cols a Vilanova, no era una vertical ni una ultra, però ens han informat que més d’una persona va necessitar bastons per arribar a casa. La veritat és que hi havia moltes ganes de tornar a compartir moments com aquests que ens fan créixer més com a club i que demostren que, a més, som una família.

Moltes gràcies per seguir confiant en vosaltres!

Bastions, 2 Deporunners, un mateix destí.

La noia del ball.

Marató de les Cols.

 

 

 

Deixa un comentari

PATROCINADORS

https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/02/Decathlon_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/02/Aqua_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/02/Fisiolab_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/02/Cursa-dels-colls_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/02/Edelweiss_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2024/01/Ribet_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/12/InnovaVNG_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/02/Temps-de-recovery_Logo.png
https://deporunners.cat/wp-content/uploads/2022/12/EspaiC_Logo.png

VOLS UNIR-TE A DEPORUNNERS?

Tots els continguts © copyright Club Esportiu Deporunners. Tots els drets reservats.